Skall du eller har du precis startat aktiebolag? Funderar du på att sköta bokföringen själv? Vi har några konkreta råd och tips som du förhoppningsvis kan ha nytta av.
Läs mer om att bokföra självVad är egentligen ett bokslut och hur hänger det ihop med årsredovisning? Hur gör man? Lär dig om bokslut, avskrivningar, bokslutsdispositioner, årsredovisning, noter, flerårsöversikt och fastställelseintyg.
Läs mer om bokslut och årsredovisningEn checklista på sådant som är viktigt att ha koll på när man gör bokslutet själv.
Gå till checklista för bokslutAvskrivningar, nedskrivningar och uppskrivningar – hur fungerar det i årsredovisningen? En kort introduktion till dessa begrepp och hur det påverkar årsredovisningen.
Läs mer om avskrivningar, nedskrivningar och uppskrivningarI samband med bokslut ska man räkna ut hur mycket skatt bolaget ska betala på sin vinst. Lär dig om skattemässiga justeringar, skattemässigt resultat, samt hur du räknar ut din skatt.
Läs mer om skatteberäkningSom sista steg i bokslutsarbetet ska man bokföra skatt och årets resultat. När nästa räkenskapsår påbörjas, och senare i samband med årsstämma och årsredovisning, ska ytterligare bokföring göras. Lär dig om hur dessa bokföringstransaktioner ska göras och vad de innebär.
Läs mer om bokföring vid bokslutInkomstdeklaration 2 är aktiebolagets årliga deklaration och är underlag för den slutliga skatt bolaget ska betala. Inkomstdeklaration 2 lämnas in till Skatteverket.
Läs mer om inkomstdeklaration 2Du har skött din löpande bokföring perfekt. Du har gjort bokslut och lämnat in deklaration och årsredovisning, men nu kom slutskattebeskedet. Hur gör man nu? Lär dig hur man bokför debiterad preliminärskatt och den slutliga skatten.
Läs mer om slutlig skatt och debiterad preliminäskattÄr du klar med ditt bokslut och har vinst kvar i bolaget efter skatt? Perfekt! Då kan du troligen få ut lågbeskattad utdelning. Räkna på din utdelning med vår enkla räknesnurra och få lite tips om vad du bör tänka på.
Läs mer och räkna på din utdelningAlla företag måste numera välja ett K-regelverk. Läs mer om skillnaden mellan K2 och K3 och när man får använda respektive regelverk.
Läs mer om k-regelverkenHär beskrivs när årsredovisningen och inkomstdeklarationen för just ditt företag måste lämnas in.
Läs mer om vilka datum som gällerÅrsredovisning Online har stöd för elektroniska underskrifter vilket innebär att samtliga företrädare och eventuell revisor kan skriva under med BankID.
Lär mer om elektroniska underskrifterBolagsverket har lanserat en tjänst för att lämna in årsredovisningen digitalt. Läs mer om hur det fungerar.
Läs mer om digitial inlämning av årsredovisningDin revisor kan använda Årsredovisning Online för att granska din årsredovisning och upprätta sin revisionsberättelese.
Läs mer om digital revisionsberättelseÅrsredovisning Online har en del smarta funktioner för att underlätta ditt arbete om du har många årsredovisningar
Läs mer om hur du kan effektivisera arbetetGenom att göra en avsättning till periodiseringsfond kan man skjuta upp beskattning, eller jämna ut resultatet över flera år. Läs mer om hur det fungerar.
Läs mer om periodiseringsfonderI vissa fall kan man få en skuld- eller fordringspost med "fel tecken" i balansräkningen, vilket gör att uppställningen blir felaktig. Läs mer om hur man kan rätta till detta.
Läs mer om negativa skulder och fordringarVissa brister i en årsredovisning är vanligare än andra. Läs mer om vilka de är och hur du undviker dem.
Läs mer om vanliga fel i en årsredovisningEn årsredovisning som lämnas till Bolagsverket måste inkludera ett fastställelseintyg. Här är ett exempel på hur ett sådant kan se ut.
Läs mer om fastställelseintygÅrsredovisning Online hjälper dig med både skatteberäkning, inkomstdeklaration och årsredovisning.
Skapa gärna ett konto. Det kostar inget att testa och du förbinder dig inte till något.