Årsredovisning Online förenklar vardagen i Annikas enmansföretag

Annika Malmqvist är svensk agent för norska släpvagnsföretaget BK Hengeren. En verksamhet som hon driver i det egna enmansföretaget Joanni Invest AB. Ganska snabbt insåg Annika att hon behövde professionell hjälp med bokslutet.

"Jag googlade efter olika lösningar och fastnade direkt för Årsredovisning Online. Deras sätt att presentera sin produkt är väldigt tilltalande. Det är enkelt och billigt med snabb support i chattfunktionen, säger Annika Malmqvist."

Som ensam agent i Sverige för norska BK Hengeren är Annika Malmqvist en viktig länk mellan de 50 svenska återförsäljarna och den norska släpvagnsproducenten. All försäljning sker på provision och Annika har inget eget lager.

Återförsäljarna gör sina beställningar direkt i webbportalen eller via telefon och mail och Annika registrerar och lägger upp orderärendena. Med ena parten i Norge blir det av naturliga skäl även en del språkliga frågor att reda ut med kunderna eftersom språket i webbportalen är norska.

Letade efter bokslutshjälp

Annika tog över verksamheten av sin svärfar 2021 och driver det ensam med särbon som delägare. Joanni Invest omsatte strax under miljonen 2021 och basen är Habo utanför Jönköping.

Som utbildad ekonom med 20 års erfarenhet i bland annat fastighetsbranschen sköter Annika all löpande bokföring själv med hjälp av ett bokföringsprogram. Men när verksamheten även innebar att göra bokslut kände Annika att hon trots sin kompetens behövde vissa standardmallar.

"Jag började titta efter bokslutsfunktionen i mitt bokföringsprogram och tänkte att det måste väl finnas. Jag ringde och frågade men fick svaret att det bara finns funktioner för löpande bokföring och att det inte gick att köpa till någon för bokslut. Det gjorde mig mycket förvånad, säger Annika Malmqvist."

Smidig chattfunktion

Annika började googla och fick först upp en bokslutstjänst. Men den lösningen var hon inte riktigt nöjd med.

"Jag scrollade vidare och hittade Årsredovisning Online och fastnade direkt. Det var sättet i deras beskrivning av hur tjänsten var utformad som tilltalade mig. Det var enkelt formulerat på ett tilltalande sätt, de krånglar inte till det."

Annika Malmqvist valde att kostnadsfritt testa Årsredovisning Online och det var precis så enkelt och smidigt som hon hoppats. Med informativa knappar och en snabb chattfunktion har Annika löst problem och frågeställningar som dykt upp, till exempel kring skatteberäkningar för inkomstdeklarationen.

"Det är enkelt, billigt och tjänsten har bra support. Det finns pedagogiska informationspunkter lite överallt som gör att man förstår vad som ska fyllas i. Förstår man inte så chattar man och får svar direkt. Jag har använt chatten ett par gånger och det fungerar perfekt."

Årsredovisning Online påminner

Det är heller ingen risk att Annika som företagare glömmer viktiga saker som att till exempel skicka in sin årsredovisning. Årsredovisning Online påminner henne i god tid när det är dags.

"När Årsredovisningen skulle in digitalt till Bolagsverket så poppade det upp ett mail och påminde om detta. Det visar ju att de har koll och jag känner mig trygg i att inte missa något viktigt datum. Allt är väldigt genomtänkt, säger hon."

Hade inte Annika Malmqvist hittat Årsredovisning Online när hon googlade efter en lösning som passade henne så hade hon troligen fått hitta en dyrare lösning via en redovisningsbyrå. Hon är tveksam till att byta tjänst även om hennes nuvarande bokföringstjänst skulle börja erbjuda en ny funktion med en lösning även för bokslut.

"Jag gillar hur Årsredovisning Online är utformad. Den är enkel, billig och tilltalar mig. Den förenklar verkligen administrationen som företagare, säger Annika Malmqvist."

Om Årsredovisning Online

Årsredovisning Online hjälper dig med både skatteberäkning, inkomstdeklaration och årsredovisning.

Skapa gärna ett konto. Det kostar inget att testa och du förbinder dig inte till något.

Liknande artiklar

Strömblad Ekonomi
Natural Numbers
Ronnegard Adventure

Alla artiklar