Så slipper Ronnegard Adventure dyra bokslut hos byrån

Kärleken till hojen och äventyret på vägarna fick Hans Rönnegård att satsa på sitt stora fritidsintresse, MC-touring. Hans företag Ronnegard Adventure i Gagnef i Dalarna ordnar MC-resor över hela Skandinavien. Men trots att företaget är relativt litet har Hans lagt stora summor på att köpa bokslutstjänster av olika redovisningsbyråer. Idag löser han årsredovisningen helt på egen hand till en tiondel av kostnaden.

"Jag hittade Årsredovisning Online då de samarbetar med mitt bokföringsprogram och det är väldigt smidigt och säkert. Jag följer bara instruktionerna steg för steg, säger Hans Rönnegård."

MC-entusiasten Hans Rönnegård startade sin bana som MC-tourer redan 1976. Med nytaget MC-kort hängde han sina väskor på 125:an och drog iväg ut på vägarna - och den resan har bara fortsatt. Fritidsintresset blev så småningom det egna företaget Ronnegard Adventure som ordnar mc-resor i hela Skandinavien sommar som vinter.

Varje år guidas MC-fantaster runt i den Skandinaviska naturen av Hans, hustrun Gun och ett antal inhyrda guider. Företaget har mellan 150-200 kunder per år och totalt runt 700 kunder sett över åren, många av dom återkommer år efter år.

Före Corona omsatte Ronnegard Adventure omkring 1 mkr, huvuddelen är resehantering samt en del produkter kopplat till MC-resorna. Efter Corona har omsättningen nära halverats, men Hans ser hoppfullt på att 2022 ska bli ett bättre år.

Köpte dyra redovisningstjänster

Med många kunder blir det en hel del bokföringsarbete även om verksamheten är relativt liten. Hans sköter sin egna bokföring och det var via sitt bokföringsprogram han fick tips om och upptäckte Årsredovisning Online.

"Jag har alltid köpt bokslutstjänsten och betalat saftiga summor till olika redovisningsbyråer. Jag har åkt fram och tillbaka i bilen från Gagnef med mina papper i pärmar. Första åren fungerade det bra men sedan upplevde jag att det blev sämre och sämre service, säger Hans Rönnegård."

"Jag hittade Årsredovisning Online och tänkte att jag ska försöka på egen hand även om jag inte visste hur man gör sin egen årsredovisning. En sån här liten verksamhet bär sig knappt även om omsättningen är hyfsad och det är en stor utgift för mig att köpa tjänsten av en byrå, säger Hans Rönnegård som har en anställning vid sidan om det egna företaget för att få det att gå ihop."

Pedagogisk guide

Hans satte sig ner vid datorn, registrerade ett kostnadsfritt konto och följde instruktionerna steg för steg. Och han är själv förvånad över hur enkelt det faktiskt var.

"Jag läste helt enkelt instruktionerna och det har fungerat utan att jag har kört fast eller behövt kontakta någon support. Grunden läggs i bokföringsprogrammet som samarbetar riktigt bra med tjänsten, det märks att Årsredovisning Online lagt stor vikt vid att det ska fungera smidigt och säkert, säger Hans Rönnegård."

Han sammanfattar i två ord den stora vinsten med att använda Årsredovisning Online: Smidigt och Prisvärt. Produkten är väldigt pedagogisk och användarvänlig och priset är endast en tiondel av kostnaden för att låta en byrå sköta bokslutet.

Smidigt och säkert

"Det är väl just smidigheten som är det bästa. Egentligen stoppar jag ju in alla siffror som jag redan har och programmet hjälper mig sedan att sammanställa allt på ett korrekt sätt så att det stämmer i slutändan. Det känns väldigt säkert."

Dessutom ser Hans Rönnegård ett stort mervärde i att faktiskt lägga lite tid vid datorn med den egna bokföringen och bokslutet trots att själva reseverksamheten tar mycket tid i anspråk.

"Som litet företag tappar du lätt kontrollen och överblicken över verksamheten om du låter andra ta hand om din ekonomi. Jag ser ett viktigt mervärde i att ha kontroll över de här funktionerna och veta vad det är jag hanterar, samtidigt som jag gör en ganska stor besparing. Den kontrollen får jag med Årsredovisning Online."

Om Årsredovisning Online

Årsredovisning Online hjälper dig med både skatteberäkning, inkomstdeklaration och årsredovisning.

Skapa gärna ett konto. Det kostar inget att testa och du förbinder dig inte till något.

Liknande artiklar

Strömblad Ekonomi
Natural Numbers
Joanni Invest

Alla artiklar