Strömblad Ekonomi fixar digital årsredovisning åt artister och musiker

Strömblad Ekonomi var tidigt ute med att slänga ut papperen och hitta digitala lösningar. Redovisningsbyrån var en av de första att testa den molnbaserade tjänsten Årsredovisning Online. Idag använder byrån tjänsten till samtliga kunder som till stor del består av band, enskilda artister, producenter och andra musikrelaterade yrken.

"Årsredovisning Online är enkel att använda och den garanterar att det alltid blir rätt."

Magnus startade sitt första företag i redovisningsbranschen redan på 90-talet. Brorsan, som var musiker, blev den första kunden. Ryktet spred sig och snart ville fler och fler musiker ha hjälp med att sköta sin ekonomi.

Idag är Strömblad Ekonomi AB ett etablerat företag i redovisningsbranschen med kontor i Kvibergs gamla militärområde i Göteborg. Magnus Strömblad är ägare tillsammans med Pernilla Hjelm och företaget har tre anställda. Musiker och artister är fortfarande den största gruppen bland de cirka 150 kunderna men andra branscher finns också representerade.

Sökte digital lösning

Redovisningsbyrån hjälper kunderna med allt från löpande bokföring till årsredovisning. Tidigare upprättades årsredovisningen på papper som postades till kunden för underskrift och som sedan skickades tillbaka eller skrevs under fysiskt på kontoret.

När Magnus Strömblad tidigt sökte en smidigare lösning för att slippa all pappershantering hittade han Årsredovisning Online som var tidigt ute på marknaden med digitala lösningar.

"Det var den enda lösningen som var digital på riktigt och inte bara delvis. Den kändes väldig färdig och genomtänkt. Den är också utformad för små aktiebolag och det passar oss perfekt eftersom väldigt många av våra kunder är just små aktiebolag."

Stora tidsvinster

Valet visade sig vara helt rätt. Idag använder Strömblad Ekonomi sedan många år Årsredovisning Online, som ingår i Vismakoncernen till alla sina kunder där företagsstrukturen passar. Fördelarna är många enligt Magnus Strömblad.

"Vi sparar en massa tid som vi kan lägga på annat och det handlar om stora tidsvinster. Det är väldigt effektivt att jobba online eftersom alla anställda kommer åt allt från vilken dator som helst. Vi vet också att årsredovisningen garanterat blir korrekt. Går den att spara så är den korrekt och det känns tryggt och säkert både för oss och kunden."

Även om Magnus själv är expert inom ekonomi och redovisning så händer det ibland att han snabbt behöver hjälp från supporten när det gäller någon teknisk detalj. Han är imponerad av snabbheten och kompetensen.

Perfekt lösning för redovisningsbyråer

"Årsredovisning Online har en mycket bra kundtjänst. Du får alltid snabba svar av jätteduktig personal på supporten."

Strömblad Ekonomi var tidigt ute med att upptäcka hur stor nytta man kan ha av tjänsten. Magnus Strömblad är lite förvånad över att inte fler redovisningsbyråer använder sig av Årsredovisning Online i sin dagliga verksamhet med kunder.

"Definitivt borde fler byråer ha nytta av det här, men många tycker nog att man inte har haft tid att göra omställningar. Men det är värt i längden att se över sina rutiner och arbetsredskap. Det här är verkligen en snabb, smidig och säker lösning för alla som jobbar med småföretag."

Om Årsredovisning Online

Årsredovisning Online hjälper dig med både skatteberäkning, inkomstdeklaration och årsredovisning.

Skapa gärna ett konto. Det kostar inget att testa och du förbinder dig inte till något.

Liknande artiklar

Digital inlämning av årsredovisning
Elektroniska underskrifter
Digitala original
Revisor och digital revisionsberättelse
Effektivisera arbetet i Årsredovisning Online
Hur gör jag om jag har min bokföring i Bokio?
Hur gör jag om jag har min bokföring i Dooer?
Hur gör jag om jag har min bokföring i WREBIT?
Natural Numbers

Alla artiklar