kvinnlig konstnär
Import och export av bokföring

Om SIE-filer

SIE är ett standardiserat format för att överföra bokföringsuppgifter från ett program till ett annat.

Vad är en SIE-fil?

SIE är ett standardiserat format för att överföra bokföringsuppgifter från ett program till ett annat.

Nästan alla bokföringssystem har en funktion för att exportera, d.v.s. spara undan, siffrorna från bokföringen i form av en SIE-fil. Denna fil kan sedan läsas in i Årsredovisning Online så att du slipper mata in uppgifterna för hand.
­

Att tänka på när man exporterar en SIE-fil

När man exporterar en SIE-fil från sitt bokföringsprogram är det viktigt att göra det för rätt räkenskapsår. Har man redan påbörjat ett nytt bokföringsår kan man tillfälligt behöva gå tillbaka till föregående år för att kunna exportera rätt uppgifter. För Årsredovisning Online spelar det däremot ingen roll vilken typ av SIE-fil man exporterar. SIE 1, 2, 3 eller 4 fungerar alla lika bra.

Rockformation

Tidigare räkenskapsår

Ibland kan man behöva läsa in en ny SIE-fil även för tidigare räkenskapsår, men oftast är det inte nödvändigt, så börja med den som gäller för aktuellt räkenskapsår.

Instruktioner för export av SIE-filer

Här följer instruktioner för hur du exporterar en SIE-fil i några vanliga bokföringsprogram. Sök i dokumentionen för ditt program om du inte finner det bland länkarna nedan.

Här kan du läsa mer om hur du exporterar en SIE-fil från Fortnox.
­

Här kan du läsa mer om hur du exporterar en SIE-fil från Bokio. Notera att från Bokio får du eventuellt en ZIP-fil som innehåller en eller flera SIE-filer. Då måste du först packa upp ZIP-filen och sedan väljer du rätt SIE-fil som ska läsas in till Årsredovisning Online. Notera att SIE-filer oftast har .SE som filändelse.

Här kan du läsa mer om hur du exporterar en SIE-fil från SpeedLedger.
­

Visma har flera olika system för bokföring. Sök i dokumentationen för det program du använder.

Här kan du läsa mer om hur du exporterar en SIE-fil från eEkonomi.
­

Här kan du läsa mer om hur du exporterar en SIE-fil från Björn Lundén.