kvinna med lockigt hår
Årsredovisning och deklaration

Kontakt

Supporten har alltid varit väldigt viktig för oss, ett ovärderligt tillfälle att få möta och hjälpa våra kunder samt lära oss mer om vad vi kan förbättra i vår tjänst. Du kan kontakta via chatt, mail eller telefon.

Kontaktuppgifter

Via telefon kan vi hjälpa dig med enklare frågor kring tjänsten eller att registrera ett ärende som våra experter kommer att titta på. Vill du kontakta våra experter direkt rekommenderar vi chatt eller epost.

Vårt support

Våra telefontider är helgfria vardagar 08:00 - 17:00

08‑5500 4347
support@arsredovisning-online.se

Chatta med oss

Chatten hittar du längst ned till höger. Klicka på pratbubblan för att komma igång.

 

Vad behöver du hjälp med?

Årsredovisning Online hjälper dig med både skatteberäkning, inkomstdeklaration och årsredovisning.
Dra filer hit eller
Max filstorlek: 50 MB.
  Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Vanliga frågor

  Det finns mycket att hålla reda när det kommer till årsredovisning och deklaration. Här har vi samlat våra vanligaste frågorna och svar. 

  När ska årsredovisningen vara inlämnad?

  Årsredovisningen måste lämnas in senast sju månader efter räkenskapsårets slut. Så om ditt räkenskapsår slutar 31 december är därmed sista inlämningsdatum 31 juli. Om sista dagen infaller på en helgdag får man dock lämna in årsredovisningen nästkommande vardag.

  Mer information om vilka datum som gäller finns i vår artikel för inlämning av årsredovisning och inkomstdeklaration 2

  Läs mer

  Kan jag göra min bokföring i Årsredovisning Online?

  Nej, det går inte att upprätta bokföring i Årsredovisning Online. Bokföringen behöver vara helt klar innan du påbörjar processen att skapa din årsredovisning och deklaration.

  Bokslutet behöver i princip vara helt klart med undantag för vissa verifikationer så som t.ex. avsättning och återföring av periodiseringsfonder, skatt på årets resultat och årets resultat. Dessa verifikationer kan Årsredovisning Online skapa åt dig.

  Läs mer

  Jag lyckas inte ladda upp SRU-filerna till Skatteverket. Vad är fel?

  Vi rekommenderar att man använder sig av direktkopplingen till Skatteverket i steg 9 för inlämning av deklaration. Är det så att du behöver använda SRU-filer så har vi sammanställt de vanligaste orsakerna till att problem uppstår:

  När man loggar in i filöverföringstjänsten kan man i ett läge välja mellan bl.a. "Periodisk sammanställning" och "Inkomstdeklaration". Här ska man välja "Inkomstdeklaration". Väljer man "Periodisk sammanställning" och försöker ladda upp en fil får man ett kryptiskt felmeddelande.

  Filerna man laddar upp måste heta exakt "info.sru" och "blanketter.sru". Ett ganska vanligt problem är att det redan ligger filer med dessa namn i nedladdningskatalogen (t.ex. för att förra årets filer ligger kvar, eller att man har flera företag att deklarera), och då lägger webbläsaren på ett löpnummer i filnamnet. I det här läget går det inte att ladda upp filerna - Skatteverkets tjänst tar t.ex. inte emot "info (2).sru" - utan de måste döpas om. Enklast är att ta bort alla SRU-filer (eller flytta dem till en annan katalog) och sedan ladda ner årets filer igen.

  Läs mer

  Var kan jag hitta/laddar ner fastställelseintyget?

  Fastställelseintyget hanterar man olika beroende på om man lämnar in digitalt eller på papper. Fastställelseintyget finns inte med på originalet, och inte heller på utkastet.

  Vid digital inlämning finns fastställelseintyget bara på den digitala kopia som man lämnar in till Bolagsverket. Som sista steg i processen loggar man in på Bolagsverkets webbplats, på "Eget utrymme", granskar årsredovisningen och skriver under fastställelseintyget med BankID.

  Vid inlämning på papper ska fastställelseintyget finnas på första sidan av den kopia av årsredovisningen som lämnas in. I steg 9 "Lämna in" kan du ladda ner en separat förstasida med fastställelseintyget. Du skriver ut och skriver under denna sida, och lämnar in tillsammans med kopian av årsredovisningen. Notera att underskriften på fastställelseintyget ska vara i original.

  Läs mer

  Det stod något om verifikationer att bokföra. Vart har de tagit vägen?

  Årsredovisning Online skapar upp verifikationer att bokföra i vissa lägen. Dessa verifikationer behöver dock inte bli bokförda direkt, utan man kan först göra klart årsredovisningen (programmet justerar automatiskt årsredovisningen) och hantera bokföringen när man är färdig.

  När du är klar med årsredovisningen får du en lista med de verifikationer som är kvar att bokföra. Du hittar listan i steg 9 "Lämna in" när du har betalat. Listan finns på fliken "Att bokföra".

  Läs mer

  Jag använder SpeedLedger, hur får jag över min bokföring till årsredovisning online?

  Genom att använda dig av kopplingen mellan Speedledger och Årsredovisning Online kan du enkelt föra över din bokföring till oss. Du kan även göra det genom att "exportera" din bokföring i en så kallad SIE-fil. När detta är gjort så läser du enkelt in bokföringen hos oss. På följande sida kan du läsa mer om SIE-filer. Om du får problem med att exportera SIE från SpeedLedger så är det bästa att kontakta deras support.

  Läs mer

  Jag använder Bokio, hur får jag över min bokföring till Årsredovisning Online?

  När du ska skapa en ny årsredovisning så kan du välja "Bokio". Här får du mer information om hur du kan läsa in bokföring från Bokio till Årsredovisning Online.

  Önskar du ytterligare information om hur integrationen mellan oss och Bokio fungerar? Då rekommenderar vi att kolla in artikeln: Hur gör jag om jag har min bokföring i Bokio?

  Läs mer

  Måste man ha ett bokföringsprogram och läsa in SIE-fil?

  Nej, man behöver inget bokföringsprogram, det går att mata in siffror direkt. Dock rekommenderar vi alla starkt att hantera sin bokföring i en tjänst eller ett program. Det troligaste är att man i slutändan sparar tid och pengar på detta. Lär dig mer om vad en SIE-fil är.

  Läs mer

  Varför förekommer samma namn två gånger i signaturen i min årsredovisning som man hittar på Bolagsverket?

  Det är Bolagsverket som valt att visa signaturer för elektroniskt signerade årsredovisningar på detta sättet. Så detta är helt i sin ordning.

  Läs mer

  Min deklaration verkar inte ha kommit in till Skatteverket, vad har hänt?

  Tyvärr har vi inget sätt att kontroller status för om din deklaration lämnats in hos Skatteverket. För att säkerställa att deklarationen blir inlämnad det mycket viktigt att du följer alla steg i vår guide.

  Om den inte har kommit in så behöver du gå tillbaka till avsnitt 9 och följa guiden för att lämna in deklarationen. Se även mer information i vår artikel om Inkomstdeklaration 2.

  Läs mer

  Jag/Min revisor vill ha jämförelseår i noter?

  Det är inte längre obligatoriskt med jämförelseår i noter (se BFNAR 2016:10, kommentaren till punkt 3.10). Vi har därför förenklat och tagit bort dessa. Det går dock att slå på själv om du har det valet i avsnitt 6 Noter.

  Läs mer

  Vad ingår i supporten?

  Vi hjälper till med allt som rör vår tjänst, det vill säga framtagande av årsredovisning och deklaration. Vår tjänst förutsätter att den löpande bokföringen är i ordning och att vissa bokslutsdispositioner är genomförda. Vi är inte redovisnings- eller skattekonsulter.

  Var gränsen går är kanske svårt att veta och det går alltid att ställa frågan till oss. Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa till.

  Läs mer

  Min dator klagar på att mina SRU-filer är trasiga. Vad är fel?

  Troligen är det inget fel, SRU-filer är inte gjorda för att vara läsbara, utan bara för att kunna bli inlästa maskinellt på Skatteverket. Normalt har man inget program som kan visa filerna installerat. Så om webbläsaren ger en varning om att filen inte går att öppna så är det ingen fara. Filen bör ha blivit sparade ändå, och kommer att gå att ladda upp till Skatteverket.

  Läs mer

  Kan jag ändra själv i den årsredovisningen som jag laddar ner?

  Nej, årsredovisningen du laddar ner är i PDF-format, och det går inte att redigera. Det är dessutom så att om du lämnar in årsredovisningen digitalt så använder man ett annat format som heter XBRL. Detta format går inte heller att ändra i. Det bygger istället på att du matar in rätt uppgifter i Årsredovisning Online och utifrån detta skapar vi rätt dokument i rätt format. Alla obligatoriska uppgifter enligt K2-regelverket ska gå att mata in.

  Läs mer

  Jag har matat in avsättning till/återföring från periodiseringsfond. Varför får jag inte någon verifikation för detta?

  Har du matat in förändringen (exempelvis avsättning till periodiseringsfond) direkt i resultat- och balansräkningen? Det vill säga genom att själv ändra posterna "Förändring av periodiseringsfonder" (i resultaträkningen) och "Periodiseringsfonder" (i balansräkningen)? Då kan systemet inte hjälpa till med bokföringen av dessa. För att använda den inbyggda hanteringen av periodiseringsfonder, lämna istället dessa fält orörda, och gå vidare till steg 4 "Skatt". Där kan du fylla i återföring och/eller avsättning, och då kommer vi dels att justera resultat- och balansräkning automatiskt, och dels skapa verifikationer att bokföra.

  Läs mer

  Kan jag ladda upp min resultat- och balansrapport till Årsredovisning Online i PDF-format?

  Det går tyvärr inte att ladda upp sin resultat- och balansrapport till Årsredovisning Online i PDF-format. Vill du läsa in din bokföring automatiskt behöver du ha en SIE-fil, eller använda en eventuell direktkopplingen till ett bokföringsprogram. Det går dock utmärkt att skriva in siffror för hand.

  Läs mer

  Jag använder Fortnox, hur får jag över min bokföring till Årsredovisning Online?

  För att föra över din bokföring från Fortnox till Årsredovisning Online behöver du "exportera" din bokföring i en så kallad SIE-fil. När detta är gjort så läser du enkelt in bokföringen hos oss. På följande sida kan du läsa mer om SIE-filer. Om du får problem med att exportera SIE från Fortnox så är det bästa att kontakta deras support.

  Du kan även använda deras API för att läsa in din bokföring. Välj i sådana fall att skapa årsredovisning "Från Fortnox" och följ instruktionerna. Behöver du uppdatera efter att ha ändrat din bokföring i Fortnox så kan du välja att läsa in bokföringen på nytt och följa instruktionerna.

  Läs mer

  Jag saknar ett fält i balans- eller resultaträkningen, var hittar jag det?

  Om du saknar ett fält som du letar efter i den ordinarie vyn, så finns knappen "Visa alla poster". Genom att klicka här kan du se fler fält som tidigare var dolda.

  Läs mer

  Fungerar tjänsten för vilande aktiebolag?

  Årsredovisning Online fungerar alldeles utmärkt för alla aktiebolag som följer K2-regelverket, även för s.k. vilande aktiebolag.

  Läs mer

  Årsredovisningen verkar inte ha kommit in till Bolagsverket, vad har hänt?

  Om du har lämnat in digitalt så finns det information i tjänsten om vilken status den har hos Bolagsverket. Det vanligaste problemet är att man glömmer att signera fastställelseintyget för årsredovisningen hos Bolagsverket.

  Läs mer

  Har ni några mängdrabatter för byråer/ekonomiavdelningar?

  Ja, för att läsa mer om vår mängdrabatter för t.ex. byråer, se avsnittet För redovisningsbyråer. Här kan du läsa mer om vilka paket som finns.

   

  Läs mer

  Jag skulle behöva hjälp med bokföringen, kan ni hjälpa mig?

  Vi har inte möjlighet ge råd eller hjälp med bokföringen då vi är inte redovisningskonsulter.

  Vi har en hel del information och hjälp kring saker som man kan behöva tänka på. När det gäller bokföringen så är Råd och tips om du tänker bokföra själv en bra start. 

  Vi har även samarbetspartners som mot ersättning kan hjälpa till med detta. Observera att vi bara förmedlar denna kontakt och inte har någon övrig inblandning i vidare diskussioner och eventuella samarbeten.

  Hör av er till oss om ni vill ha kontaktuppgifter till en partner.

  Läs mer